dimarts, 13 de novembre del 2007

Fortuna

Textos taoïstes
La major fortuna és el no tenir problemes; no hi ha cap profit superior que no sofrir pèrdues. El que les persones predueix amb els seus actes augmenta o disminueix, satisfà o destrueix, beneficia o fer. Tot és risc, perills que volten en el camí.

Les persones poden fer el bé per no collir necessàriament bendicions. les persones poden eludir fer el mal, però no necessariament evitar la calamitat.
Huainazi

El nostre temps en la terra és curt. No posseim la nostra vida. Venim a l'existència quan es relacionen les energies yin i yang i despareixem quan aquestes se separen. És així que si volem seguir vius en aquest món, hem de deixar que la vida segueixi el seu curs. No us aferreu a ella, no la faceu malbé. Emprau el millor que pugeu el vostre temps. Si aquest cos de carn i sang no és permanent, com més no ho seran les coses intangibles com el nom, el títol i la reputació?
Lie Tse

En el taoïsme hi ha tres autors classics en Lao Tse, en Chuang Tse i en Lie Tse. D'aquests el més conegut és sense cap dubte el primer, llavors el segueix el segon i el tercer és a occident encara un desconegut. Els Huainazi són els savis de Huainan que exploraren la psicologia humana i el seu entorn social.